Wandelpaden buitengebied

Felicitaties voor Nederlangbroeks Kastelenpad met behaalde prijs.

Afgelopen zaterdag heeft de werkgroep “Nederlangbroeks Kastelenpad” met de presentatie van haar projectplan over de koppeling van wandelpaden in Amersfoort een prijs van € 1.000,= in de wacht gesleept bij de Stichting Kern met Pit. Onlangs had het Dorpsplatform via haar werkgroep “Nederlangbroeks Kastelenpad een project ingediend bij deze Stichting Kern met Pit. De stichting Kern met Pit had namelijk in samenwerking met de Koninklijke Heidemaatschappij een prijs beschikbaar gesteld van € 1.000,= voor het beste plan, dat ten goede moet komen aan de samenleving.

De werkgroep “Nederlangbroeks Kastelenpad” is al enige tijd bezig de wandelpaden van de diverse landgoederen langs de Langbroekerwetering met elkaar te verbinden. Deze wandelpaden lopen nu vaak van noord naar zuid. Door deze koppeling die door diverse weilanden, landgoederen en over sloten gaat kan er in het gebied van Langbroek rond gewandeld worden en hoeft men niet hetzelfde pad terug te nemen.

Om dit tot stand te brengen zijn er bruggetjes en diverse andere materialen nodig. Hiervoor is geld nodig, deels van provincie, gemeente en andere subsidies. Om deze extra subsidie te krijgen moesten wij een presentatie geven om ons project toe te lichten samen met nog zes andere groepen uit de provincie Utrecht. Na de presentatie, die naar wens verliep, was er tijdens de beraadslaging van de jury gelegenheid om, met een zelf samen te stellen pizza, de inwendige mens te verzorgen.

Na deze lunch maakte de jury bekend dat ons project over de koppeling van de wandelpaden van de verschillende landgoederen, in aanmerking komt voor de prijs van €1.000,=. Deze prijs wordt aan het eind van het jaar uitgekeerd wanneer de plannen, die werden gepresenteerd, uitgewerkt zijn. Zijn er mensen die de werkgroep met raad en daad willen steunen dan kunnen zij contact opnemen met Mieke Versteeg via “anton.versteeg@wxs.nl”.

Wandelpaden
Langbroek kent in het buitengebied verschillende landgoederen met elk mooie wandelpaden. Maar een mooie wandeling rondom de verschillende landgoederen lopen is nu nog niet mogelijk. Het Dorpsplatform Langbroek gaat zich inspannen om een aantal wandelpaden met elkaar te verbinden zodat er een mooi netwerk van wandelpaden in Langbroek ontstaat. Om de bewoners van Langbroek er vervolgens weer van te laten genieten. Om het idee tot een concreet plan uit te werken volgen een aantal mensen van het Dorpsplatform Langbroek een leergang bij het Streekhuis Kromme Rijn. Het Streekhuis Kromme Rijn geeft namelijk een vijftal avonden waarin uitgelegd wordt hoe we dit plan verder handen en voeten kunnen geven. Wij houden u op de hoogte.